Expositie in studio 6





















Gerdi Wind
, bekend van de illustraties bij de verhalen van "Oli Fantje" uit het tijdschrift "de Olifant", exposeert haar prachtige nieuwe pentekeningen. Duidelijk herkenbaar in haar eigen stijl met veel humorvolle fantasie en inspiratie voor haar liefde voor olifanten. Als tekenares tekent zij zeer fijne pentekeningen, met Oost-indische inkt op papier en zelfs op doek. De tekeningen zijn sprookjesachtig en verhalend van aard, met verrassende onderwerpen, zoals hele kleine olifantjes.


De natuur speelt vaak een belangrijke rol in haar werk. Ze heeft een eigen stijl en handschrift in haar figuratieve en realistische werk in traditionele vaardigheden. Als fijnschilder maakt ze kleurrijke en warme olieverfschilderijen van dieren, portretten, stillevens, maar ook een ingetogen landschap komt van de ezel. Vrij werk maakt Gerdi heel gelukkig, maar haar werk in opdracht daagt haar uit om zich in- en uit te leven.
Gerdi exposeert regelmatig en werkt veel in opdracht.

Nieuwsgierig naar werk van Gerdi? Neem dan een kijkje op haar website www.gerdiwind.nl of www.facebook.com/GerdiWindAtelier

 



 


Keramiste Marion Smid maakt beeldjes die stuk voor stuk een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Marion heeft een enorm zwak voor olifanten, vooral de onbeholpenheid van de baby-olifantjes raakt haar elke keer weer. Marion heeft olifanten in levende lijve mogen zien en het olifantenweeshuis in Sri Lanka bezocht.  Als keramiste maak zij het liefst beeldjes van olifantjes die stuk voor stuk een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Ze brengen dan ook altijd een glimlach teweeg, wat Marion als een kadootje beschouwt.


De beeldjes worden van klei gemaakt. Gebakken in de oven en vervolgens gaan de beeldjes opnieuw in een Raku oven wat een prachtig natuurlijk proces is. Daarna krijgen ze een glaslaag en wordt deze gesmolten in een speciale oven. Wanneer het beeld uit de oven wordt gehaald ontstaan er door de temperatuurschok talloze barstjes in het glas waardoor prachtig craquele ontstaat.


Benieuwd naar ander werk van Marion? Bezoek dan de website www.marionsmid.nl

 



 


 

Michel van Noort, is afgestudeerd ecoloog, leraar biologie en Wildlife-schilder. Hij schildert vooral olifanten in olieverf op kleinere doeken op paneel. Zijn liefde voor Afrika, vooral de olifanten, is er al sinds zijn jonge jaren. Toen hij het boek Among the Elephants van Ian Douglas-Hamilton las als twaalfjarige, wilde hij maar één ding: met olifanten werken.


Michel werkt ook in opdracht. De kunstwerken die tijdens het evenement worden geëxposeerd, zijn al reeds verkocht. Mocht u een doek willen bestellen dan gaat 10% van de aankoopprijs naar de bescherming van deze grote vriendelijke wezens.


Nieuwsgierig naar de kunstwerken van Michel, kijk dan op www.michelvannoort.nl




 

De schilderes Ellen Voets volgde in 1982 de docentenopleiding tekenen/schilderen en werkt sindsdien als professioneel schilder. In de loop van de jaren heeft haar werk zich ontwikkeld in een geheel eigen stijl.
 
Het zijn de volgende kenmerken, die haar schilderijen zo bijzonder maken;
Allereerst de niet- allerdaagse techniek waarin ze werkt; Ellen schildert niet zoals de meeste kunstenaars met penselen maar uitsluitend met paletmessen en altijd met olieverf. Door de dik aangezette toetsen, die ze trefzeker op het linnen aanbrengt, krijgt haar werk een ruig karakter. Haar techniek straalt beweging en dynamiek uit, wat nog verstekt wordt door het expressieve kleurgebruik. Ondanks de grove toetsen is haar stijl figuratief (herkenbaar) te noemen en door haar jarenlange ervaring met deze messen soms zelfs behoorlijk gedetailleerd. Toch moet je om de voorstelling goed te zien vaak wat langer, soms van enige afstand, het doek bekijken.
 
Ellen heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier. Thema’s, die geheel passen in haar levendige stijl van schilderen. Het meest bekend van haar zijn haar doeken van Afrikaans wild.
Jaarlijks maakt ze dan ook een reis naar dit continent, waarna ze de dieren, tesamen met de inheemse bevolking, als een intrigerend reisverslag op haar doeken zet. Haar meest geliefde onderwerp is de olifant. Als ze op safari gaat kan ze uren naar de dieren kijken. Vooral hoe ze zich in een groep gedragen en dan met name hun sociale gedrag. Geen wonder dus, dat ze de olifant het liefst in een kudde schildert.
 
Ellen Voets exposeert al meer dan 25 jaar in diverse galeries en maakt ook schilderijen in opdracht. Benieuwd naar het bijzondere werk van Ellen? Kijk dan op www.ellenvoets.nl