Succesvol Olifant Evenement

Op 30 maart 2014, in Studio´s Aalsmeer, werd het Olifant Evenement georganiseerd. De dag is succesvol verlopen, de bezoekers waren heel enthousiast.

Op het grote podium heeft Henny Huisman een afwisselend programma gepresenteerd. Verschillende artiesten hebben belangeloos opgetreden. Susan Jane opende de dag met het prachtige nummer "Let there be Love". Susan heeft deze song speciaal geschreven over de olifantjes. Daarmee levert ze een mooie bijdrage aan de bouw van het Olifant Ziekenhuis. De MP3-versie is te downloaden via www.olifanten.org.

Daarna werd de documentaire "Oerkracht uit het wild" vertoont. Op een bijzondere wijze wordt het probleem mens-olifant-conflicten in beeld gebracht. In de documentaire is te zien hoe de filmmakers Annegré Bosman en Mildred Roethof samen met Marjo Hoedemaker getuige zijn geweest hoe Dr. Vijitha Perera (hoofddierenarts van Elephant Transit Home) en zijn team een baby-olifantje redden. Een prachtige documentaire over het leven van olifanten op Sri Lanka.

Na de documentaire zong de Sri Lankaanse zangeres SU haar versie van de bekende "Elephant song".

Dr. Vijitha Perera heeft een presentatie gehouden over de populatie van de Sri Lankaanse olifanten, Ietje Breunis verzorgde de vertolking. Dr. Vijitha Perera heeft uitgebreid verteld over het wel en wee van de olifanten op Sri Lanka.

Na de presentatie was het weer even tijd voor gezelligheid, entertainer Leenderd heeft een leuk optreden verzorgd met verschillende medleys van bekende artiesten.

De middag begon met een veiling. Er waren verschillende mooie veilingstukken. De exposanten hadden belangeloos een kunstwerk gemaakt dat geveild mocht worden. Zowel Rob Faber als Marjo Hoedemaker hadden een prachtig  bronzen beeld beschikbaar gesteld. Marjo had voor de veiling ook een heel mooi boek meegenomen en twee maal een heel speciaal arrangement; een nachtelijke excursie door Dierenpark Amersfoort. Henny Huisman en Marjo hebben hun best gedaan om van elk veilingstuk een mooi bedrag voor de bouw van het ziekenhuis binnen te krijgen.

Susan Jane verzorgde ook ´s middags nog een optreden met o.a. het mooie nummer Let there be Love en andere liedjes uit haar repertoire.

Rob Faber en Marjo Hoedemaker hebben verteld over de noodzaak van de bescherming van de olifanten op Sri Lanka. Zowel Vrienden van de Olifant als de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation zet zich in voor de bescherming van olifanten. Beide organisaties sluiten mooi aan bij elkaar.

De Volendamse groep Ancora heeft voor een gezellig optreden gezorgd. Het publiek liet zich meeslepen met de liedjes van Patrick, Harm en Martin.

Vervolgens verzorgden Jan Keizer en Anny Schilder een leuk optreden. Veel bezoekers genoten van hun bekende liedjes.

Tijdens het evenement konden bezoekers draaien aan het Rad van de Toekomst. Degene die op het witte olifantje kwam mocht meespelen met de voorrondes van de Olifant Quiz. De winnaars speelden de finale op het podium met Henny Huisman als quizmaster. De Olifant Quiz werd gewonnen door Fenny Evers, zij heeft een prachtige olifanten-dekenkist  gewonnen. De 2e en 3e prijs gingen naar Jaap Ernst en Jany Sterkman.

Notaris Geert Labordus trok de winnende lotnummers van de Ziekenhuis Loterij. Er waren prachtige prijzen door sponsors beschikbaar gesteld. Petra Homan was de gelukkige winnares van de reis naar Sri Lanka.

Het podiumprogramma werd afgesloten met een bijzonder optreden van Ousmane Seye en de African Lions. Er werd zelfs door een aantal mensen meegedanst!


In de koepelzaal was een kleine fotostudio, waar belangstellenden een foto konden laten maken door fotografe Nike Liscaljet samen met de weesolifantjes op Sri Lanka. Een unieke gelegenheid voor een leuke herinnering.