Acties

Vrienden van de Olifant bedankt onderstaande personen, die een bijdrage hebben geleverd aan de bouw van het Olifant Ziekenhuis.

Toen Angelique Lagarde van de bouw van het Olifant Ziekenhuis hoorde, besloot zij zich in te zetten om geld hiervoor in te zamelen. Angelique is niet sporttief aangelegd, dus sponsoring voor een marathon of iets dergelijks was geen optie. Angelique leest graag en daarom dacht ze aan het organiseren van een boekenmarkt. Samen met haar collega Caroline den Tuinder heeft zij een boekenmarkt op haar werk georganiseerd. Een week lang hebben ze samen in de pauze boeken verkocht. De prijzen hebben ze laagdrempelig gehouden, zodat ze (hopelijk) veel zouden verkopen.

De boekenmarkt heeft € 675- opgeleverd, een mooi bedrag voor de bouw van het ziekenhuis.
Dat een actie houden niet zo moeilijk hoeft te zijn als dat veel mensen denken, bewijst Willa Lubbes wel.

Willa is met haar hobby aan de slag gegaan. Zij maakt o.a. olifantjes van speksteen. Eerst tekent Willa een olifantje op de steen en vervolgens vijlt zij het olifantje heel nauwkeurig in de gewenste vorm. Daarna wordt de steen gepolijst en voorzien van een laklaag. Prachtige unieke olifantjes! De olifantbeeldjes kunnen neergezet worden, maar ook als hanger aan een ketting staan ze heel bijzonder.

Willa en haar man René verkopen de sieraden in hun centrum voor skin en bodytherapie Body & Beauty. Hiermee steunen zij de bouw van het ziekenhuis voor de weesolifantjes op Sri Lanka, een geweldig initiatief! Zelfs de lokale krant FlevoPost heeft aandacht aan Willa’s actie gegeven, wat ook weer voor publiciteit voor de noodzaak van het ziekenhuis heeft gezorgd.


Wij zijn Willa heel dankbaar en hopen dat deze actie ook andere Vrienden inspireert.
Willa zal met haar sieraden ook op 30 maart tijdens het Olifant Evenement aanwezig zijn.